- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

До крајот на 2020 година платата ќе биде 30,000 денари, вели Анѓушев

До крајот на 2020 година платата - Работник
271views

Согласно динамиката на раст, просечната плата до крајот на мандатот ќе биде 30.000 денари, вели вицепремиерот Анѓушев откако Статистика објави дека за месец мај пораснала за 3,1 отсто.

Државата, според Анѓушев, ќе продолжи да го стимулира стопанството да ги зболемува платите за да работниците да бидат задоволни. Со тоа ќе се намали и иселувањето на младите.

Advertisement

Извор: Сител

Advertisement

Advertisement
Advertisement