- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

До нова година поврат на персоналниот данок во земјоделството

До нова година поврат - Работник
298views

Околу 17.000 земјоделци до 31 декември годинава ќе добијат поврат на персоналниот данок за остварениот приход во 2018 година исклучиво од продажба на примарно производство.

Се работи за вкупно 80 милиони денари, чија исплата се очекува да почне идната недела поради што земјоделците треба да ги ажурираат трансакциските сметки.

-Завршивме со проверка на списоците што ни ги достави УЈП. Очекуваме исплатата да почне идната недела. Со повратот ќе бидат опфатени 17.000 земјоделци, соопшти денеска министерот за земјоделство, Трајан Димковски на средба со новинарите, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука