Занимливости

До 15 март ќе се знае кој ќе ја добие наградата „Роман на годината“

До 15 март - Работник
118views

До 15 март ќе се знае кој ќе ја добие наградата „Роман на годинава“ што по 21-ви пат се доделува кај нас. Имено до сега се пријавени 38 романи.

Жири-комисијата е во состав: Николина Андова Шопова (претседателка), Милован Стефановски (писател), Весна Мојсова Чепишевска (професорка на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”), Славе Ѓорѓо Димовски (писател) и Катерина Богоева (претставник на Фондацијата „Славко Јаневски”), пишува Скопско ЕХО.

Целсониот текст прочитајте го тука