- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Драстичен пад: За 16,2 отсто намалени откупот и продажбата на земјоделски производи

Драстичен пад - Работник
236views

Намалени се откупот и продажбата на речиси сите земјоделски производи, соопшти Државниот завод за статистика.

Во второто тримесечје од 2020 година откупот и продажбата на земјоделски производи изнесува 2.610.853.000 денари, што во однос на истиот период лани претставува пад од 16,2 процента.

Advertisement

Кај откупот на земјоделски производи од индивидуални производители е забележано намалување за 17, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство намалување за 15,5 проценти.

Извор: Лидер

Advertisement
Advertisement

Advertisement