ЕкономијаСвет

Државата ја спасува Lufthansa со девет милијарди евра

76views

Германската влада одлучила да и помогне на националната авиокомпанија Lufthansa со девет милијарди евра.

Според пишувањата на дигиталниот економски магазин Business Insider, кој се повикува на кругови внатре во компанијата, државата ќе го преземе учеството во компанијата и за девет милијарди евра ќе добие малцински пакет со право на блокирање одлуки.

Повеќе прочитајте на денар.мк