- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Државните институции вработуваат…

Државните институции вработуваат... - Работник
293views

Нови вработувања во државните институции. Преку агенцијата за администарција  ги  објавија  огласите . Центарот за управување со кризи има потреба од 7 државни службеници. Се бараат раководители, референти соработници и други профили. Во зависност од работно место платата се движи до 37  илјади денари.  Агенцијата за примена на јазикот   што го зборуваат најмалку 20 проценти од граѓаните пак има потреба од 13 лица. Се бараат преведувачи, државни  советници, лектори.

И дирекцијата за заштита и спасување ќе прима луѓе. Има потреба од 8 лица , а огласи за вработување објавија и агенцијата  за цивилно воздухопловство, за вработување и  за  енергетика, објави Сител.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement