- Advertisement -
Правда

Државните службеници на Австралија се приклучуваат на климатскиот штрајк

Државните службеници на Австралија - Работник
249views

Државните службеници од Мелбурн, Австралија ќе можат да се приклучат на овојнеделниот штрајк против климатските промени, на кој учество ќе земат масивен број на учесници.

Премиерот на Австралија, Даниел Ендрјус во вторникот почна да ги следи стапките на бизнисите, училиштата и универзитетите, со одлуката да им дозволи на државните работници да присуствуваат на протестот во петок, кој е дел од глобалното движење кое бара дејстување против климатските промени.

На протестот во петок ќе се здружат работници и обични луѓе кои ќе се приклучат на огромниот студентски штрајк против климатските промени, на само неколку дена од итниот самит за климатските промени на Обединетите Нации во Њујорк.