- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

ДУНА го скрати работното време за новите мајки

ДУНА го скрати работното - Работник
396views

По четири часа ќе работат сите мајки по завршување на породилното отсуство поради бременост, раѓање и родителство во компанијата ДУНА.

Скратеното работно време, информираат од компанијата, ќе го користат сите нови мајки по 12 месеци, иако ќе добиваат цел месечен надомест и ќе ги уживаат сите привилегии како да работат со полно работно време, пишува Бриф,

Целосниот текст прочитајте го тука