МакедонијаПравдаСветот на работникот

Д-р Георгијев: Во Штип имаме четири здравствени работници позитивни на Ковид-19

101views

Во моментов имаме четворица потврдени (КОВИД-19) здравствени работници. Две медицински сестри и двајца физиотерапевти. Како и во останатите здравствени установи нашиот фокус е во борбата со КОВИД-19. Ставени се во мирувања оние интервенции кај кои постои можност за одлагање, но секако оние итните се третираат како до сега, рече директорот на штипската болница,   д-р Ален Ѓеоргијев за Утрински брифинг.