- Advertisement -
Економија

Еве како изгледа новата банкнота од 100 и 200 евра

Еве како изгледа новата банкнота од 100 и 200 евра
755views

Европската Централна Банка во вторник ќе ги пушто редизајнираните банкноти од 100 и 200 евра.

Банкнотите се последни во низа кои ја сочинуваат серијата „Европа“ (веќе се пуштени апоените од 5, 10, 20 и 50 евра), со оглед на тоа дека банкнотите од 500 евра нема да се печатат повеќе.

Сите банкноти од серијата „Европа“ имаат унапреден дизајн и подобри елементи за заштита од првите банкноти, А серија кои ќе се користат и понатаму, паралелно со новите банкноти