- Advertisement -
Економија

Евростат: 61,2 проценти од Македноците не можат да си дозволат седумдневен одмор

Евростат: 61,2 проценти - Работник
253views

Според податоците на Евростат, 61,2 отсто од граѓаните на Северна Македонија не можат да си дозволат седумдневен одмор во некое одморалиште во текот на годината.

Сепак, бројот на оние кои не можат да одат на одмор бележи пад во однос на 2010 година од кога се води статистичка евиденција за земјава, кога тој процент бил 74,2, објави Фокус.

Advertisement

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement