- Advertisement -
Економија

Еделман: Нема да има пензии, ќе се работи до смрт

Еделман: Нема да има пензии, ќе се работи до смрт - Работник
370views

Рик Еделман, основач и извршен директор на „Edelman Financial Services“, една од водечките компании за финансиски советодавни услуги, верува дека концептот за пензија ќе исчезне наскоро.

Еделман наведува дека наскоро нема да има класичен редослед на настаните: ние сме родени, одиме на училиште, работиме, се пензионираме и умираме, пишува Слободен печат.

Целосниот текст прочитајате го тука