- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Една милијарда евра чуваат приватните пензиски друштва за идните пензионери

Една милијарда евра чуваат - Работник
247views

Во текот на минатата година во пензиските друштва од вториот пензиски столб имало 490.035 членови, на просечна возраст од 35 години. До крајот на минатата година во друштвата се акумулирани околу една милијарда евра, покажуваат податоците од Годишниот извештај на Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување – МАПАС за 2018 година, пишува Плусинфо.

Целосниот текст можете да го прочитате тука