ЕкономијаНаука

Едноставен психолошки трик за тоа како да се чувствувате попродуктивни

193views

Според истражувањето на Fuqua школата за бизнис и маркетинг од универзитетот Дјук и Факултетот Варттон на Универзитетот во Пенсилванија, луѓето често претпоставуваат дека мултитаскингот нè прави посреќни отколку да се фокусираме само на една активност.

„Постојано ни се кажува дека постојат различни зачини во животот кои се клучот за постигнување среќа. Сепак, различноста не е секогаш позитивна за нас “, тврди Јордан Еткин, еден од авторите на истражувањето.

Кога сме вклучени во различни задачи во текот на долг временски период, да речеме една недела, тогаш се чувствуваме посреќни. Кога менуваме повеќе активности за еден ден и правиме повеќе задачи на краток рок, се чувствуваме помалку среќни, објави Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука