Економија

ЕкономијаНовостиСвет

КОИ СЕ НАЈПЛАТЕНИТЕ СВЕТСКИ ЛИДЕРИ: Еве во која земја е најдобро да бидете премиер

Иако нивните плати се далеку од оние на извршните директори на големите компании, претседателите, премиерите и другите светски лидери можат

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

ССК: Австриецот Евалд Коениг туристичкиот гигант, нов Потпретседател за надворешна соработка и туризам

Сојузот на стопански комори на седница на Управен одбор донесе одлука за назначување на Евалд Коениг за нов потпреседател за

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

ВО КОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА ГРАЃАНИТЕ СЕ НАЈРАСПОЛОЖЕНИ ЗА ЗЕМАЊЕ КРЕДИТ ОД БАНКА?

Расположението е чудна работа којашто влијае врз многу рационални и ирационални одлуки на луѓето. Многу често влијае и врз финансиското

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

АНАЛИЗА: За прв пат годинава, мајски пад на каматите за новите штедни влогови, каматата на кредити за граѓаните “замрзната“

АНАЛИЗА: За прв пат годинава, мајски пад на каматите за новите штедни влогови, каматата на кредити за граѓаните “замрзната“   Во

Read More