Македонија

ЕкономијаМакедонијаНовости

ССК: Австриецот Евалд Коениг туристичкиот гигант, нов Потпретседател за надворешна соработка и туризам

Сојузот на стопански комори на седница на Управен одбор донесе одлука за назначување на Евалд Коениг за нов потпреседател за

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

ВО КОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА ГРАЃАНИТЕ СЕ НАЈРАСПОЛОЖЕНИ ЗА ЗЕМАЊЕ КРЕДИТ ОД БАНКА?

Расположението е чудна работа којашто влијае врз многу рационални и ирационални одлуки на луѓето. Многу често влијае и врз финансиското

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

АНАЛИЗА: За прв пат годинава, мајски пад на каматите за новите штедни влогови, каматата на кредити за граѓаните “замрзната“

АНАЛИЗА: За прв пат годинава, мајски пад на каматите за новите штедни влогови, каматата на кредити за граѓаните “замрзната“   Во

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

МАКЕДОНИЈА СО НАЈВИСОКА РЕФЕРЕНТНА КАМАТНА СТАПКА ВО ЕВРОПА СЕ БОРИ СО УПОРНАТА ИНФЛАЦИЈА

Зошто Македонија има највисока референтна каматна стапка, а со тоа и најскапи кредити? Македонија има убедливо највисока референтна каматна стапка

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Просечна плата во Европа стигна до 7.000, во регионот 2.000, а ние не можеме да дојдеме ни до 1.000 евра!

Од поранешни југословенски републики сме на последно место според висината на просечната плата, а ние сме и на дното во

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Македонија има најнизок минималец во регионот поради ниските капитални инвестиции

Експерите, синдикатите, владата и работодавачите ги судираат аргументите за зголемување на минималнта плата: од една страна се нагласува потреба на

Read More