Свет

ЕкономијаНовостиСвет

КОИ СЕ НАЈПЛАТЕНИТЕ СВЕТСКИ ЛИДЕРИ: Еве во која земја е најдобро да бидете премиер

Иако нивните плати се далеку од оние на извршните директори на големите компании, претседателите, премиерите и другите светски лидери можат

Read More
НовостиСветСветот на работникот

Работни места кои доживеаја бум пред неколку години – а сега исчезнуваат?

Скоро секоја американска држава забележува пад на далечинските огласи за работа, според податоците од ZipRecruiter, бидејќи компаниите низ целата земја

Read More