МакедонијаСиндикат

Ексклузивно: Нема договор помеѓу СОНК и Министерството за образование и наука

Ексклузивно: Нема договор помеѓу СОНК - Работник
2.14Kviews

Преговорите во врска со барањето на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура СОНК со Министерството за образование и наука денеска продложиле, но од синдикатот не добиле понуда од МОН за која би можеле да размислат за повлекување на одлуката за предупредувачкиот штрајк, објави Претседателот на СОНК, Јаким Неделков на својот фејсбук профил, притоа додаде дека преговорите продолжуваат.

Имено, предупредувачкиот штрајк е највен за првиот ден од новата учебна година – 2-ри септември.