- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Експрес: По 7 години РЕК „Битола“ ќе добие европски „папир“ дека произведува еколошка струја!?

По 7 години РЕК „Битола“ - Работник
350views

Новиот генерален директор на РЕК „Битола“, Златко Ќурчиевски, денеска соопшти дека РЕК „Битола“ во 2026 година ќе добие „А“ интегрирана еколошка дозвола, со која ќе ги исполни сите критериуми на Европската унија за еколошко производство на електрична енергија, пишува Експрес.МК.

Целосниот текст можете да го прочитате тука