СветСветот на работникотСиндикат

ЕТУК ги поддржува протестите на француските синдикати

ЕТУК ги поддржува протестите - Работник
145views

Европската Конфедерација на синдикати – ЕТУК ги подджува француските синдикати во нивните протести на 17 декември.

ЕТУК ја поканува француската Влада да се консултира со нив и да ги земе нивните предлози во предвид.

Француските синдикати едногласно одбиваат да се се зголеми возраста за излегување во пензија и укинување на пензиските нивоа.