- Advertisement -
Синдикат

ЕТУЦЕ со поддршка на СОНК за утрешниот протест

ЕТУЦЕ со поддршка на СОНК за утрешниот протест - Работник
564views

Европскиот комитет на синдикати од образование – ЕТУЦЕ го поддржува протестот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК во утрешниот протест.

Сузан Флокен, Европскиот директор на ЕТУЦЕ рече дека во потполност го поддржува протестот на СОНК со кој цели кон повикување на надлежните органи да се вклучат во социјален дијалог и заедно со СОНК како социјален партнер да изнајдат заедничко решение. Според Флокен социјалниот дијалог е еден од најдобрите начини за да се решат сите постоечки проблеми.

Advertisement

Од ЕТУЦЕ истакнаа дека ќе ја следат ситуацијата во Р. Македонија.

Advertisement

Advertisement
Advertisement