- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Ефтимовски: Неодложно е формирање на државен фонд за онлајн медиумите да ја преживеат кризата

Ефтимовски - Работник
293views

Вонредните мерки во насока на спречување на ширењето на Корона-вирусот и како последница на тоа кризата во целата економска дејност, неминовно донесоа големи проблеми во финансирањето и стабилноста на медиумите, еден од главните чинители во синџирот кој треба да обезбеди превенција и заштита од потенцијалната здравствена катастрофа. Медиумите несомнено се еден од главните фактори кој треба да се погрижи пораките од институциите и здравствените експерти навремено да стигнат до секој дом, па токму затоа, нивното несметано делување, кредибилно и чесно известување се од исклучителна важност при обезбедување на успешност на сите донесени мерки и препораки. Стабилноста на медиумите се обезбедува преку финансирањето, кое во доминантен процент е обезбедено од огласување на компаниите, пишува Весник – Илинден.

Целосниот текст прочитајте го тука