- Advertisement -
Правда

Забранета пластиката за еднократна употреба од страна на Непал во регионот на Еверест

Забранета пластиката за еднократна - Работник
273views

Непалските власти ја забранија пластиката за еднократна употреба во регионот на Еверест, во обид да го намалат отпадот што го оставаат алпинистите. Забраната ќе стапи на сила од јануари 2020 година во руралната општината Хумбу Пасан Ламу.

Локален претставник на заедницата за новинската агенција „АФП“ изјави дека ваквата мерка „ќе помогне регионот, Еверест и планините на дологорочно ниво да се чисти“.

Advertisement

Властите неодамна расчистија 11 тони ѓубре од Монт Еверест, пишува Радио МОФ.

Целосниот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement