- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Завршна конференција за проектот „Платформа – жени на раководни позиции“

Завршна конференција - Работник
174views

Завршна тркалезна маса по повод завршувањето на проектот „Платформа – жени на раководни позиции“ ќе се одржи денеска на Универзитетот за туризам и менаџмент, во организација на Здружението на жени менаџери ЕЛИТ.

Проектот е финансиски поддржан од Министерството за економија, а е реализиран во соработка со сите стопански комори во земјата, МАСИТ и Македонската банкарска асоцијација. Во рамките на овој проект преку анкетни листови и посети на компаниите се обработени податоци за застапеноста на жените во управувачките и менаџерските структури во повеќе од 100 економски субјекти, пишува Банкометар.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement