Заев: Ако газдите ги покачат платите со износ до 100 евра државата да ги плаќа придонесите

Просечната плата за две години е зголемена за 2.000 денари. Сега ја отовараме и новата мерка, планот е од 1 ноември да почнеме со реализација на мерката на субвенционирање на придонесите од покачени плати. Законот е готов, разговараме со сите засегнати страни, ги мериме сите вредности и ќе овозможиме на секој газда и менаџер што за нашиот народ, од која било дејност, за вкупно 758.000 вработени граѓани во оваа наша земја, ако ја зголемат платата до 100 евра продонесите ќе ги платиме ние од државата и пензиско и здравствено ние ќе ги платиме. Само да растат платите во државата, истакна денеска претседателот на СДСМ и премиер Зоран Заев на првата граѓанска трибина „На прав пат“ во Штип, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука