- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Заев: Не е незаконски да се даваат пари во плик, но работодавачите треба да плаќаат придонеси

Заев: Не е незаконски да се даваат пари во плик, но работодавачите треба да плаќаат придонеси - Работник
597views

Премиерот Зоран Заев изјави дека се разгледуваат неколку модели како да се натераат бизнисмените на вработените да не им даваат пари на рака и со тоа да избегнуваат плаќање придонеси, иако, според него, тоа не е незаконски. Тој присуствуваше на состанокот во Сојузот на стопански комори, каде што дел од бизнисмените се пожалија токму на сивата економија, пишува sdk.mk.

Целиот текст можете да го прочитате тука