- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Законот за субвенционирање на придонесите на собраниска седница, годинава се одвојуваат 6 и пол милиони евра

Законот за субвенционирање - Работник
370views

Законот со кој се обезбедуваат 6,5 милиони евра од годинешниот буџет покривање на придонеси за работодавачите што ќе ги зголемат платите на нивните вработени до 100 евра беше на дневен ред на денешната собраниска седница.

Како што се наведува во предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата, целта на законот е поттикнување на работодавачите да исплаќаат плата во повисок износ заради подобрување на економскиот стандард на вработените и поттикнување на економскиот раст и развој, пишува Фокус.

Целосниот текст прочитајте го тука