- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Законски измени во администрацијата што треба да бидат усвоени…

Ова се законските измени за администрацијата што се очекува да бидат усвоени - Работник
376views

До крајот на оваа година или почетокот на 2020 година, граѓаните ќе можат да видат видливи резултати од проектот за реорганизација и оптимизација на јавната администрација, со цел да се зголеми ефикасноста на работата на администрацијата. Ова го изјави министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред почетокот на дебатата измените во Законот за aдминистративни службеници, пренесува „Порталб.мк“.

„Вработените во јавната администрација кои ќе се согласат да преминат во приватниот сектор, ќе добијат повисоки плати, додека компаниите што ќе ги вработуваат овие лица ќе добијат субвенции за придонеси“, рече Манчевски за најавениот проект за трансфер на работници од јавниот во приватниот сектор, пишува Мета.

Целосниот текст прочитајте го тука