- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Занаетчиите и трговците поединци ослободени од плаќање фирмирана во Битола

Пандемијата ги докрајчи - Работник
377views

Занаетчиите и трговците поединци што се најпогодени од коронавирусот годинава ќе бидат ослободени од плаќање на фирмирана.

Ова е една од сет мерките, кои денеска ги соопшти општината Битола како помош за занаетчиите и трговците поединци.

Advertisement

Воедно со сет мерките корисниците на деловни простории кои се сопстевност на Општината ќе бидат ослободени од плаќање закупнина за месеците март, април и мај. За трите месеци ќе бидат ослободени од плаќање надоместотци за комунални такси за користење на простор пред делеовните простории, како за плаќање закупнина на градежно земјиште под објектите. За сите овие сет мерки општина Битола се откажува од 6 милони денари, стои во соопштениоето на локалната самуправа, која денеска исплати 1 милион денари финансиски средства за социјално ранливите категории.

Advertisement
Advertisement