За активни мерки и програми за вработување за 2020 година одвоени 1,3 милијарди денари

За идната година за активни програми и мерки за вработување се испланирани рекордни 1,3 милијарди денари, односно 200 милиони повеќе од 2019 година. Како за споредба во 2016 година за Оперативниот план од Буџетот беа издвоени 707 милиони денари, што е речиси половина од предвидените средства за 2020 година, соопшти попладнево Министерството за труд и социјална политика, пишува Иновативност.

Целосниот текст прочитајте го тука