- Advertisement -
Наука

За астронаутот Крис Касиди изолацијата е дел од рутината

423views

Кој знае подобро од астронаутите на Меѓународната вселенска станица како изгледа да се престојува со месеци во еден затворен простор. Еден од нив е Крис Касиди, астронаут на НАСА, кој се подготвува да полета за Меѓународната вселенска станица. За време на подготовките, задолжителен е и карантинот. Но за Касиди, сепак, тоа е само дел од рутината, пишува Нова Македонија

Целосниот текст прочитајте го тука