- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

За прв пат доделена наградата за посветеност на унапредувањето на човековите права во бизнисот

За прв пат доделена наградата - Работник
301views

Оваа награда, годинава се додели за прв пат, на Меѓународниот ден на човекови права, во рамки на проектот „Поттикнување на принципите на бизнис и човекови права“, финансиран од Делегацијата на Европската Унија во земјава, а спроведуван од невладината и непрофитна организација Конект, во партнерство со Бизнис Конфедерацијата и во соработка со Мрежата на Глобалниот договор на Обединетите Нации. Наградата ја добија вкупно седум компании од нашава земја, пренесоа Бизнис Вести.

Целосниот текст прочитајте го тука