- Advertisement -
Правда

За предизвиците пред кои се наоѓа системот на пензиското и инвалидското осигурување – Интервју со Проф. Лазар Јовевски

За предизвиците пред кои се наоѓа системот - Работник
732views

Трудовиот и социјалниот систем во Македонија се пред бројни предизвици. Предизвик е и потребата од измени на Законот за работните односи кој мора да ги следи реформите во трудовоправната област, кои пак треба да бидат реален одраз на општествените текови, вели професорот по трудово право Лазар Јовевски, кој на Конференција и советување на тема „Актуелни состојби во трудовото и социјалното право“ говореше за остварувањето на правата од пензиско и инвалидско осигурување во системот на социјално осигурување на Македонија, пишува Академик.

Целосното интервју прочитајте го тука