ЕкономијаМакедонија

За прилепските стопанственици најголема помош е да се плати сработеното и да се реализираат ИПАРД програмите

225views

Клима за работа, наплата за сработеното, пристап до европските средства и обуките за работењето во новите услови се пресудни за дел стопанственици од Прилеп, за да заживее стопанството. Тоа, според нив, ги гарантира и работните места.

Владината помош не е пресудна, особено за градежната индустрија. Најбитно е да се наплати сработеното и да профункционира ИПАРД програмата со средствата за проекти, сметаат од градежната индустрија која е една од најпогодената со сосотојбите. Владините мерки се нејасни и неодредени, но побитно е создавањето работна атмосфера.

Повеќе прочитајте на Бизнис вести.мк

Advertisement