- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

До 30% зголемени платите во Катастар

За 30% зголемени платите во Катастар - Работник
956views

Правилникот за зголемување на основната плата и зголемувањето на додатоците на основната плата стапува во сила во Агенцијата за катастар на недвижности и сите вработени во оваа институција заклучно со септември ќе добијат зголемување на примањата од 15, 20 па и 30 отсто, од кои последната ставка за работниците од ИТ-секторот. Вака претходно одлучи управата на „Катастарот“, пишува Фактор.

Целосниот текст прочитајте го тука