- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Зголемувањето на администрацијата во јавниот сектор му наштетува на приватниот сектор

Зголемувањето на администрацијата - Работник
247views

Јавната администрација е главниот конкурент на приватниот сектор! Вака смета Неда Малевска од Центарот за управување со промени. Коментирајќи ја ситуацијата со интензивирање на огласите за вработување во јавните државни и локални институции, Малевска вели дека имаме постојано зголемување на бројот на вработени во администрацијата во јавниот сектор.

Универзитетскиот професор, Драган Гоцевски, вели дека распишувањето на огласи во време кога веќе е познат датумот на избори, остава голем простор за сомнежи дека тоа се прави за политички придобивки од страна на власта, објави АлсатМ.

Advertisement

Целосниот текст прочитјате го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement