- Advertisement -
НовостиПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Здравствените работници во Грција излегоа на улиците на Атина против задолжителната вакцинација

Медицински работници - Работник
802views

Здравствените работници кои се противат на задолжителната вакцинација протестираа во Атина како дел од 24-часовниот штрајк, посочувајќи на недостаток на персонал што произлезе од примената на принудни прописи.

Синдикатите на лекарите, медицинските сестри и другиот медицински персонал се против суспензијата на невакцинираните здравствени работници, што според нив се влошува поради недостигот на кадар во здравствените установи.