- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Здравствените работници ќе протестираат против насилството

Здравствените работници ќе протестираат против насилството-работник
281views

Протестот е објавен на фејсбук страната на  Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ и е предвиден за 18 септември, а во фејсбук настанот се вели:

“Ве повикуваме на обединет протестен собир на сите здрсвствени работници, да кажеме ДОСТА Е!
Ова ќе биде последна опомена и изразување нна нашиот револт, не смееме да работиме под страв во и онака лоши услови!  Времето на неделување помина, време е државата да превземе итни мерки и да не заштити, во спротивно, организирано ќе престанеме со работа се до решавање на овој проблем!”

Advertisement

Протестот е резултат на повеќе последователни напади на здравствени работници.

 

Advertisement
Advertisement