Земјоделците останаа поделени и со празни раце

Дел од земјоделците кои ги контактираше весникот „Вечер„ не сакаа да ги коментираат земјоделските протести за да не останат и без тие субвенциите кои ги земаат во моментов, дел велат дека своето мислење ќе го кажат по изборите, а оние кои не ги поддржаа се со став дека Владата и Министерството за земјоделство, иако не целосно, сепак ги задоволиле нивните барања, пишува Вечер прес.

Според Вечер прес после земјоделските протести кои беа во саботата, викендов во јавноста се поделиле многу шпекулации, поделени мислења и ставови околу тоа дали протестите се политички мотивирании или земјоделците одлучиле пред избори да го искажат своето незадоволство.

Целосниот текст прочитајте го тука

Фото: 24 вести