Занимливости

Знаете ли што се случува кога ќе кивнете со отворени очи?

Знаете ли што се случува - Работник
61views

Веројатно сте чуле за митот дека доколку кивнете со отворени очи ќе ви “експлодираат“ очните јаболчници.

„Притисокот кој се ослободува во текот на кивањето не може да предизвика “експлозија“ на очните јаболчници дури и доколку во текот на кивањето очите ви се отворени“ – изјавил д-р Дејвид Хјустон, пишува Точка.

Целосниот текст прочитјате го тука