- Advertisement -
Светот на работникот

Избегнат штрајк: 47,000 работници биле подготвени за штрајк, но постигнале договор

Избегнат штрајк: 47,000 работници биле подготвени за штрајк, но постигнале договор - Работник
345views

Околу 47,000 синдикализирани работници во Албертсонс, Ралфс и други продажни ланци во Јужна Калифорнија, САД постигнаа договор со компаниите во четвртокот (вчера) кој им ги подобрил платите и бенефициите.

После шест месеци преговори, договорот направи да се избегне најголемиот штрајк во приватниот сектор, по оној на 74,000 работници во Џенерал Моторос во 2007 .

Синдикатот кој ги претставува вработените во продавниците на Калифорнија вчера прогласи победа во повеќе од 500 продавници ширум сојузната држава.