- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Избрани најиновативните компании за 2019 година

Избрани најиновативните компании за 2019 година - Работник
404views

Хотелот „Александар Палас“ беше домаќин на вчерашната манифестација „Иновативно претпријатие на годината 2019“. Манифестацијата се одржа со цел да ги награди и промовира компаниите кои нивните идеи ги претвориле во иновација, да промовира бизнис модели кои забележале успех и достигнувања базирани на иновации и нов технолошки развој во сите индустриски сектори.

На оваа манифестација беа прогласени најиновативните стартап мала и средна компанија, кои беа наградени со по 200.000 денари, средства обезбедени со поддршка на Град Скопје.

На манифестацијата беа одбрани и прогласени најиновативните стартап мала и средна компанија на кои им беа доделени награди од по 200 илјади денари, пари обезбедени од град Скопје.

Наградите ги додели Марко Тодоров, раководител на Секторот за локален економски развој на Град Скопје, коj им се обрати на присутните.