ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Изгласани законите за финансиска помош за плати

Изгласани законите - Работник
168views

Во Собранието конечно денеска се изгласаа двата закони со кои треба да се обезбеди финансиска помош за исплата на плати на работниците и на самостојните вршители на дејноста.

Со Предлог-законот за финансиска помош на работодавачите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од вирусот ковид-19, заради исплата на платите за месеците октомври, ноември и декември 2020 година, помош за платите на работниците, за овие месеци, ќе имаат оние фирми кои имаат намалувања на месечниот просек од вкупните приходи остварени во периодот од април годинава заклучно со октомври, односно заклучно со ноември, или декември, во однос на истиот период лани. 

Повеќе на Слободен Печат