- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Изгледите за раст на македонската економија се добри, вели Ангеловска

Изгледите за раст на македонската економија - Работник
285views

Во услови кога Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ја намалува проекцијата за глобалниот раст, по втор пат годинава ја зголемува проекцијата за растот на македонската економија. Ова значи дека изгледите за растот на македонската економија се добри, а уште побитно е дека зборуваме за раст кој се должи на добри резултати во сите економски сектори, рече во интервју за „Гласот на Америка“, министерката за финансии Нина Ангеловска, која учествува на Годишните средби на Светска банка и ММФ во Вашингтон, пишува Мета.

Целосниот текст прочитајте го тука