- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Индекс на цените на угостителските услуги за јули 2019

Индекс на цените - Работник
157views

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во јули 2019 година, во споредба со јуни 2019 година, остана на исто ниво.

Индексот на цените на угостителските услуги во јули 2019 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 0.3 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – јули 2019 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 1.6 %, додека во однос на декември 2018 година остана на исто ниво.

Advertisement