- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Инженерите ги ратификувале, а техничките работници ги одбиле договорите на Боинг

Инженерите ги ратификувале - Работник
226views

Синдикатот кој претставува илјадници работници на компанијата „Боинг“ вчера рекол дека четиригодишниот договор со компанијата е продоложен и ратификуван од страна на инженерите, но одбиен од страна на техничките работници.

Инженерите во професионалната единца на Асоцијацијата на професионални инженерски вработни во аеровселената (СПЕЕА) гласале 3,837 за и 3,658 против, истакнаа од синдикатот. Техничките работници со 1,268 за и 1,654 против го одбија договорот.