Интервјуа

ЕкономијаИнтервјуа

Мукаетов за магазинот The Region: Денес во ЕУ имаме над 950 дозволи за наши сопствени фармацевтски производи

Откако беше основан за прв пат во август 1936 година, Алкалоид растеше и се развиваше низ многу бурни и предизвикувачки

Read More
ИнтервјуаНовости

Тоа што работниците имаат поголема моќ од газдите е аномалија. Рамнотежата може да се промени – Интервју со Здравко Савески

Интервју со Здравко Савески, универзитетски професор и активист за социјална правда, во кое разговораме за тоа дали треба да се

Read More
ИнтервјуаНовости

Минималната пензија да изнесува 2/3 од оптималната плата – Интервју со Игор Димески

Денеска разговараме со носителот на Изборна единица 6 од политичката партија Левица, Игор Димески. Темите се однесуваат на работничките права,

Read More
ИнтервјуаПодкаст

Што се параправници во работните односи? Разговор со Кристина Ампева од „Гласен Текстилец“

Нова епизода на Аудио подкастот на порталот Работник. На тема „што се параправници?“ разговараме со Кристина Ампева, Претседателка на „Гласен

Read More
ИнтервјуаПодкаст

РАБОТНИ ОДНОСИ ПО ЈУГОСЛОВЕНСКИ СИСТЕМ: Што им ветува Левица на работниците и невработените? – [Аудио подкаст]

Нов аудио подкаст на порталот Работник. Овојпат разговараме за изборната програма на политичката партија Левица во делот кој се однесува

Read More
ИнтервјуаПодкаст

Мобилното новинарство не претставува закана по работните места, туку можност – Аудио подкаст со Александар Манасиев, новинар

Голем дел од професиите претрпуваат измени поради напредувањето на технологијата. Една од тие професии е и новинарството. Интернет медиумите го

Read More
НовостиПодкаст

Светот се подготвува за професиите на иднината, а ние сѐ уште се занимавме со „дали ќе ми стигнат пари до крајот на месецот“ – Подкаст со Катерина Златановска – Попова, Советник за развој на кариера

Во денешниот аудио подкаст разговараме со Катерина Златановска – Попова, Советник за развој на кариера и тренер за меки вештини.

Read More
ИнтервјуаНовости

Кои се стратегиите преку кои компаниите можат да ги З А Д Р Ж А Т вработените? – Интервју со Викторија Дамчевска, HR генералист

Светските компании неретко применуваат т.н. retention стратегии или стратегии за задржување на вработените, особено во време кога работниците имаат голем

Read More
ИнтервјуаНовости

Грижата за семејството и постарите лица да стане дел од пазарот на труд и да се плаќа| Интервју со Драгана Дрндаревска од КСЗД

Работнички избркани од работа поради бременост преку непродолжување на договорот. Звучи малку збунувачки оти ако ѝ истекол договорот, право на

Read More
ИнтервјуаНовости

Иако е забрането со Закон, на бремените работнички продолжуваат да им се даваат откази| ИНТЕРВЈУ

Новинар: Бобан М. Илијевски По повод 8-ми март – Денот на жената, редакцијата на порталот Работник направи интервју со Кристина

Read More