- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Ирските синдикати бараат од работодавачите да ги заштитат примањата на работниците

Ирските синдикати - Работник
236views

Ирскиот Конгрес на синдикати ги повика работодавачите да ги заштита примањата на работниците во екот на ширењето на вирусот Ковид -19.

Генералниот сектретар на синдикатот, Патриша Кинг побара од работодавачите да се консултираат со работниците и нивните претставници доколку има импликации пред да се преземат чекори со кои би биле опфатени работниците.

Таа порача дека потребна е континуриана дискусија помеѓу работниците и работодавачите за тоа што ќе се презема во иднина, како и да се земат во предвид советите од здравствените експерти.