- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Исплатени субвенциите за обработлива површина до 1 хектар

Исплатени субвенциите - Работник
419views

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 1.447 лица исплати 11,3 милиони денари. Парите ги добија фармери кои имаат мали земјоделски стопанства со големина од 0,2 до еден хектар.

Според директорот на Агенцијата, Николче Бабовски, финасиската поддршка за производен капацитет од 0,2 до 0,5 хектари изнесува 6.000 денари, додека за производни капацитети од 0,5 до еден хектар, поддршката е 12.000 денари.

Advertisement

Изминатиот период, Агенцијата ги исплати субвенциите за полједелците, градинарите, лозарите и овоштарите, одгледувачите на овци и говеда, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement

Advertisement