Исплатени 222 милиона денари за субвенции на произведено и предадено млеко

Исплатени се 222 милиона денари за субвенции за трета фаза произведено и предадено млеко, односно млеко предадено на преработувачки капацитет во периодот од мај до септември минатата година.

Средствата се исплатени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој во еден ден, без селекција на сметките на 7.877 фармери, кои исполнуваат услови за добивање финансиска поддршка, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука